Autor: Tööstusuudised.ee • 5. juuni 2023

Tööstustoodang langes aprillis 15 protsenti

Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted 2023. aasta aprillis püsivhindades 15,1% vähem toodangut kui 2022. aasta samas kuus. Toodang vähenes kõigis kolmes sektoris: energeetikas 22,0%, töötlevas tööstuses 14,7% ning mäetööstuses 9,1%.
Aprillis langes tööstustoodang 15%.
Foto: Toomas Kelt

Statistikaameti juhtivanalüütik Helle Bunderi sõnul vähenes töötleva tööstuse tegevusalade lõikes aprillis tööstustoodangu maht pea kõigis harudes. „Suurema osatähtsusega tegevusaladest kasvasid ainult põlevkiviõli (2,4%) ning mootorsõidukite, haagiste ja poolhaagiste tootmine (12,8%),“ lausus Bunder. Olulisematest tegevusaladest vähenes enim nagu ka eelmisel kuul puidu töötlemine (24,0%), mahtude vähenemine toimus ka elektriseadmetete (6,8%) ja metalltoodete (9,0%) tootmises. Väiksem langus toimus elektroonikaseadmete (2,3%) ning toiduainete (1,4%) tootmises.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077