Autor: Tööstusuudised.ee • 6. aprill 2023

Tööstustoodang langes veebruaris kõigis sektorites

Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted 2023. aasta veebruaris püsivhindades 7,4% vähem toodangut kui 2022. aasta samas kuus. Toodang vähenes kõigis kolmes sektoris: energeetikas 4,0%, töötlevas tööstuses 7,7% ning mäetööstuses 8,2%.
Puidu töötlemise langusprotsent oli veebruaris viimase poolaasta madalaim.
Foto: Toomas Kelt

Töötleva tööstuse tegevusalade lõikes vähenes veebruaris tööstustoodangu maht pea kõigis harudes. Statistikaameti juhtivanalüütik Helle Bunderi sõnul näitasid suurema osatähtsusega tegevusaladest kasvu ainult põlevkiviõli tootmine (15,0%) ning mootorsõidukite, haagiste ja poolhaagiste tootmine (12,2%). „Olulisematest tegevusaladest vähenes veidi toiduainete (2,3%) ja elektriseadmete (2,5%) tootmine ning puidu töötlemine (1,8%),“ lausus Bunder. Puidu töötlemise langusprotsent on viimase poolaasta madalaim. Lisaks oli suurematest tegevusaladest langust märgata elektroonikaseadmete (6,2%) ning metalltoodete (10,4%) tootmises.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077