Autor: Tööstusuudised.ee • 14. juuni 2024

Tööstussektorit pärsib oskustöötajate nappus

Swedbanki 2024. aasta tööstusuuringust selgus, et siinsete ettevõtete suurim mure on kvalifitseeritud spetsialistide puudus. Töötajate järelkasvu aitaks soodustada senisest oluliselt atraktiivsemad praktikavõimalused ja just noortele suunatud väärtuspakkumised.
Tööstussektor tunneb suurimat puudust masinaoperaatoritest.
Foto: Toomas Kelt

Swedbanki uuringu järgi tunneb Eesti tööstussektor enim puudust masinaoperaatoritest, aga ka valdkonna oskustöölistest ning tootmistehnoloogidest. Peamine takistus töötajate leidmisel on sobiva hariduse, kvalifikatsiooni või oskuste puudumine.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077