Autor: Tööstusuudised.ee • 29. november 2023

Eksperdid: välistalent pole eesmärk, vaid vältimatu abiline Eesti majandusedu hoidmisel

Riigi eesmärk pole välistalent, vaid Eesti jõukus ja ettevõtjate vajaduste kõige optimaalsem arvestamine, tõdeti teisipäeval toimunud foorumil „Kuidas tagada Eesti konkurentsivõime globaalses talendirallis".
28. novembril toimus Tallinnas välistalendipoliitika foorum „Kuidas tagada Eesti konkurentsivõime globaalses talendirallis".
Foto: EAS

Majanduse ja innovatsiooni asekantsler Sandra Särav ütles, et Eesti riigi immigratsioonipoliitika ei vasta enam praegusele tööjõuturu ootusele. „Täna on sisserändele seatud piiriks 0,1% Eesti rahvaarvust ehk 1303 inimest aastas. See kvoot pärineb 1990. aastatest, kui Eestis maffia tähendas midagi hoopis muud kui täna poolnaljaga meie rahvusvaheliselt silmapaistvat IT- ja idusektorit, ning ei ole kindlasti arv, mis rahuldab meie tööjõuturu vajadusi täna ja tulevikus,“ sõnas Särav.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077