Autor: Tööstusuudised.ee • 27. mai 2024

Iga kaheksas töökoht Eestis on seotud puidusektoriga

Metsa- ja puidusektoriga on seotud ligi kuuendik Eesti majanduse lisandväärtusest ja sektor on jätkuvalt üks olulisemaid tööandjaid paljudes Eesti regioonides, andes otseselt ja kaudselt tööd igale kaheksandale Eesti elanikule, selgus rahvusvahelise audiitorfirma Ernst & Young Baltic AS läbi viidud analüüsist.
Metsa- ja puidutööstusega on Eestis seotud 15% töökohti Kesk- ja Lõuna-Eestis.
Foto: Toomas Kelt

Arvestades kaasnevat mõju, ulatub metsa- ja puidusektoriga seotud hõivatute arv üle Eesti enam kui 57 000 inimeseni. Sektori panus Eesti riigieelarvesse oli 1,15 miljardit eurot, kogu Eesti maksulaekumisest moodustas see 11%.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077