Autor: Juuli Nemvalts • 2. aprill 2024

Ekspert: andmete kvaliteet muutub määravaks

Masinõppe võimaluste kasutamiseks peavad ettevõtte andmed olema kvaliteetsed. Kuna paljud tööstusettevõtted puutuvad selle probleemiga kokku, et andmeid küll kogutakse aga need on ebapiisavad, siis julgustab Tehisintellekti- ja robootikakeskus AIRE (AI & Robotics Estonia) nõuandva kogu liige Juhan-Madis Pukk ettevõtteid selles küsimuses nende poole pöörduma.
Juhan-Madis Pukk
Foto: Jake Farra

Juhan Pukk, ettevõttest Flowit, on seda meelt, et Eesti tööstusettevõtted saaks AI ja robootikatehnoloogiat paremini rakendada, kui andmed, mida ettevõtted koguvad oleks kvaliteetsed. Andmekvaliteedi teema kerkis üles AIRE demoprojektide taotluste esitlusel. „Täna näeme seda, et kuigi ettevõtted koguvad palju andmeid, siis just vormistuslik pool ei võimalda neid digitaalselt kasutada,“ rääkis Pukk. Ta lisas, et andmete kogumisel tuleb teada kui palju ja mis kujul neid koguda.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077