Autor: Krõõt Nõges, Tallinna Tehnikaülikool • 18. jaanuar 2024

Eesti tööstuse tulevik: vajame muutusi, uusi ideid ja rohkem erainvesteeringuid

Olukorras, kus tööstustoodang on langenud enam kui aasta ning jaanuar tõi uued maksutõusud, on vältimatu vajadus midagi muuta. Mida täpsemalt, selle üle arutlevad tehisintellekti- ja robootikakeskuse AIRE nõuandva kogu liikmed.
Riigikogu liige Andres Sutt peab oluliseimaks tööstuse keskkonnajalajälje vähendamist ja taastuvenergia arendamist.
Foto: Erik Prozes

Riigikogu liige Andres Sutt peab olulisimaks vähendada keskkonnajalajälge, sest seda ootavad investorid ja tarbijad – eriti noorem põlvkond. Investeeringud keskkonnajalajälje vähendamisse on konkurentsieelis. „Erainvesteeringute maht peab kasvama vähemalt viis protsendipunkti, parem veel kui kümme. See tähendab, et aastas tuleks investeerida suurusjärgus kaks kuni neli miljardit eurot rohkem,“ leidis Sutt. Ta lisas ka konkreetseid soovitusi: investeeringud taastuvenergeetikasse, puhast energiat tarbivasse energiamahukasse tootmisse ning tehisintellekti kasutuselevõttu.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077