Autor: Tööstusuudised.ee • 28. märts 2024

Täisliikmesus CERN-is laiendab Tartu Ülikooli koostöövõimalusi

Täisliikmelisus Euroopa Tuumauuringute Organisatsioonis annab Tartu Ülikoolile võimaluse laiendada nii teadus- ja haridus- kui ka ettevõtluskoostööd.
Kõige tuntum CERNi projekt on osakestekiirendi. Uue kiirendi arendamisel võivad kaasa lüüa ka Eesti teadlased ja ettevõtted.
Foto: Unsplash

CERN-i täisliikmete hulka arvamisega saab Eesti hääleõiguse CERN-i nõukogus, rahanduskomitees ja teaduspoliitika komitees. Nõukogus osalemine annab Eestile võimaluse kaasa rääkida CERN-i otsustusprotsessides ja juhtimises, sealhulgas uute teadusprogrammide ja eksperimentide planeerimises.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077