Autor: Tööstusuudised.ee • 22. märts 2024

Eesti Parima Toiduaine hõbemärgid jagatud: tootearenduses on näha palju maailmatrende

Eesti Parima Toiduaine konkursi komisjon hindas kahe päeva jooksul ligikaudu sadat uut kodumaist toodet ja selgitas välja iga toidukategooria võitjad, mis lähevad püüdma parima toiduaine tiitlit. Eile selgusid konkursi hõbemärkide jagamisel 2024. aasta parim liha-, kala-, pagari- ja kondiitritoode.
Hindamiskomisjoni esimees ja toiduteadlane Rain Kuldjärv ning Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp hõbemärgi toodetega 2. hindamispäeval.

Hindamiskomisjoni esimehe toiduteadlase Rain Kuldjärve sõnul oli kõige tihedam konkurents traditsiooniliselt lihatoodete seas. „Torkas silma, et tootearendus on seotud palju maailmatrendidest tulevate ideedega, näitena võib tuua kohalikud salaami- ja chorizo- vorstid või Caesari marinaadi ja barbeque-kastme kasutamise. Domineeris kanaliha, kuid tugevalt olid esindatud ka sealihatooted, erinevad grillvorstid ja eestlaste seas armastatud pasteet,“ ütles Kuldjärv.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077