Autor: Sirje Potisepp • 7. märts 2024

Sirje Potisepp: magusamaksu õigustatakse ekslike näidetega

Magustatud jookide maksustamist nende suhkrusisalduse järgi on põhjendatud rahva ja eriti noorte tervise kaitsega, aga samas on näited maksu kasulikust mõjust pehmelt öeldes kaheldavad, kirjutab Toiduliidu juht Sirje Potisepp.
Üks maks inimeste tervist ei paranda, kinnitab Toiduliidu juht Sirje Potisepp.
Foto: Raul Mee

Magustatud jookide maksustamise puhul on nii sotsiaalministeeriumi kui WHO põhiline argument olnud selle mõju ülekaalulisusele. Kui eelmisel korral üritati Eestis suhkrumaksu kehtestada, ei suudetud ühtegi konkreetset näidet selle tulemuslikkusest tuua. Nüüd on hakatud viitama Portugalis 2017. aastal kehtestatud magustatud jookide maksustamise edukusele. Millised on aga faktid?

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077