Autor: Tööstusuudised.ee • 20. märts 2024

Eesti Parima Toiduaine juubelikonkursil domineerib küüslauk ja trühvel

Eesti Toiduliidu eestvedamisel juba 30. korda toimuval konkursil domineerivad tänavu maitsetena küüslauk ja trühvel, kasvutrendi näitavad kvaliteetsele koostisele rõhuvad valmistoidud.
Konkursi hindamiskomisjoni esimees Rain Kuldjärv ja Toiduliidu juht Sirje Potisepp
Foto: Toiduliit

Konkursile „Eesti Parim Toiduaine 2024“ esitas 64 ettevõtet 150 uut toodet, mida on kümnendiku võrra rohkem kui eelmisel aastal. Täna hakkab toiduekspertidest koosnev komisjon hindama uusi kodumaiseid toiduaineid, mida tootjad said konkursile esitada veebruari lõpuni. Suuremad toidutööstused esitasid konkursile 94 toodet, väikeettevõtted, kes konkureerivad parimate piirkondlike toiduainete valimisel, seadsid üles 56 uut toodet. Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul on tänavusel konkursil kõige tihedam konkurents lihatoodete, magustoitude ja valmistoitude kategooriates, seevastu üllatusena on tavapärasest vähem esitatud piimatooteid.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077