• 20.03.24, 09:30

Eesti Parima Toiduaine juubelikonkursil domineerib küüslauk ja trühvel

Eesti Toiduliidu eestvedamisel juba 30. korda toimuval konkursil domineerivad tänavu maitsetena küüslauk ja trühvel, kasvutrendi näitavad kvaliteetsele koostisele rõhuvad valmistoidud.
Konkursi hindamiskomisjoni esimees Rain Kuldjärv ja Toiduliidu juht Sirje Potisepp
  • Konkursi hindamiskomisjoni esimees Rain Kuldjärv ja Toiduliidu juht Sirje Potisepp
  • Foto: Toiduliit
Konkursile „Eesti Parim Toiduaine 2024“ esitas 64 ettevõtet 150 uut toodet, mida on kümnendiku võrra rohkem kui eelmisel aastal. Täna hakkab toiduekspertidest koosnev komisjon hindama uusi kodumaiseid toiduaineid, mida tootjad said konkursile esitada veebruari lõpuni. Suuremad toidutööstused esitasid konkursile 94 toodet, väikeettevõtted, kes konkureerivad parimate piirkondlike toiduainete valimisel, seadsid üles 56 uut toodet. Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul on tänavusel konkursil kõige tihedam konkurents lihatoodete, magustoitude ja valmistoitude kategooriates, seevastu üllatusena on tavapärasest vähem esitatud piimatooteid.

Seotud lood

Uudised
  • 07.11.23, 10:00
Suur fotogalerii: toidutootjad tähistasid juubelit
1. novembril kogunesid toidutootjad Estonia kontsertsaali, et maha pidada meeleolukas juubelipidu – Eesti Toiduainetööstuse Liit tähistas oma 30. tegutsemisaastat.
Uudised
  • 11.04.23, 15:03
„Eesti Parima Toiduaine“ konkursi meedia lemmik on Saare Kala „Leegitatud lõhefilee“
„Eesti Parima Toiduaine“ konkursil traditsiooniks saanud toidu-, tarbija- ja majandusajakirjanikest ning toidublogijatest koosnev pressižürii valis tänavu taas meedia lemmikut. Pressižürii südamed võitis Saare Kala õrnalt soolatud ja ehtsal tulel küpsetatud leegitatud lõhefilee.
Uudised
  • 18.04.23, 14:26
Eesti parim toiduaine lõi konkurente erilise maitsega
Toiduliit tunnustas tänasel aastakonverentsil Eesti parimaid toiduaineid. 2023. aasta Eesti Parima Toiduaine tiitli viis koju HKScan Estonia AS, kes tõi turule erilise maitsestusega vardaliha. Karges marinaadis on kasutatud naturaalsetrabarberipüreed, sidrunimahla, rohemünti ja teisi maitsetaimeid.
Uudised
  • 14.03.23, 08:02
Parima toiduaine märgist püüab 137 eestimaist toodet
Toiduliit korraldab 29. korda „Eesti Parima Toiduaine” konkurssi, et tunnustada toiduteadlaste ja Eesti inimeste abiga välja möödunud aastal poelettidele jõudnud parimaid Eestis toodetud toidutooteid. Tänavu püüab parima toiduaine tiitlit 137 eestimaist toodet 50 ettevõttelt.
  • ST
Sisuturundus
  • 15.04.25, 10:38
Ladude automaatne täislahendus muudab laotöö kiireks ja veavabaks
Moodsad laolahendused sisaldavad lisaks digitaalsele tarkvarale ning robottõstukitele pool- ja täisautomaatseid riiulisüsteeme, tornladusid ning komplektseid turvalahendusi, mis lahendavad kogu ettevõtte siselogistika. Willenbrock Baltic OÜ projektijuht Jaan Viita rõhutab, et oluline on vaadata siselogistikat tervikuna, sest vaid nii saab välja töötada maksimaalset kasu toova terviklahenduse.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele