Autor: Tööstusuudised.ee • 13. märts 2024

Eksperdid: Eesti kaitsetööstus vajab digitaliseerimist, Kaitsevägi insenere

Eesti kaitsevõime tugevdamise vajadustena tõstsid eksperdid esile kaitsetööstuse digitaliseerimist, kaitseinvesteeringute mahu tõstmist Eesti SKP-s kolmelt protsendilt viiele ning riigi- ja erasektori senisest paremat koostöövajadust, leiti kaitse- ja kosmosetööstuse teemalisel CGI arutelul.
Kaitsevägi vajab suures koguses insenere, rõhutas arutelul kaitseväe Akadeemia ülem brigaadikindral Vahur Karus.
Foto: Enriko Lill/CGI Eesti

CGI Eesti kaitsevaldkonna ekspert ja erukolonel Tarmo Ränisoo toonitas, et NATO idapiiri riigina peame valmistuma järjepidevalt. Selleks on Eestil digiriigina konkurentsieelis kaitsetööstuse digitaliseerimises. „Halvimal juhul peab Eesti sõja võitma. Parimal juhul seda sõda kunagi ei tule, milleks valmistume. Aga valmistuda tuleb nii, et heidutus oleks enam kui piisav.“

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077