Autor: Tööstusuudised.ee • 11. märts 2024

Vabade ametikohtade arv on aastaga vähenenud ligi viiendiku võrra

Statistikaameti andmetel oli 2023. aasta neljandas kvartalis Eestis kokku 9199 vaba ametikohta, mida on 18,5% vähem kui eelneval aastal samal perioodil. Enamik vabu ametikohti on avalikus sektoris.
Tööstussektor tervikuna on jätkuvalt Eesti üks suuremaid tööandjaid.
Foto: Toomas Kelt

Statistikaameti analüütik Liina Kuusik selgitas, et neljandas kvartalis oli vabade ja täidetud ametikohtade koguarv pisut üle 604 tuhande. Enamik neist olid töötleva tööstuse, kaubanduse ning hariduse tegevusaladel. „Vabad ametikohad moodustasid ametikohtade koguarvust 1,52% ning neid oli kõige rohkem avaliku halduse ja riigikaitse, hariduse ning tervishoiu ja sotsiaalhoolekande tegevusaladel,“ lisas ta.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077