Autor: Tõnu Mertsina • 8. märts 2024

Tõnu Mertsina: lähiajal võime töötlevas tööstuses näha rohkem koondamisi

Möödunud aasta viimastel kuudel taandus töötleva tööstuse tootmismahu vähenemine ja see andis lootust, et majandusharu väljub langusest kiiremini, kuid jaanuaris pöördus töötleva tööstuse tootmismaht aga taas suuremasse langusesse, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina värskes majandusanalüüsis.
Tõnu Mertsina
Foto: Johanna Adojaan

Töötleva tööstuse langus oli suur nii aastases (-12%) kui ka kuises võrdluses (-8%). Viimase 23 aasta jooksul on töötleva tööstuse tootmismaht vähenenud kuises võrdluses rohkem vaid 2020. aasta koroonakriisi kevadkuudel ja 2008. aasta sügisel, kui Eesti majandus üha sügavamasse kriisi liikus. Tootmismahu kiire vähenemine viis jaanuaris 10% langusesse ka töötleva tööstuse müügitulu.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077