Autor: Toomas Kelt • 5. märts 2024

Tesla tehas Saksamaal evakueeriti, võimud kahtlustavad süütamist

Elektriautode tootja Tesla ainsast Euroopa tehasest, Saksamaal Berliini lähistel tegutsevast „gigatehasest“ evakueeriti täna töötajad peale suuremahulist elektrikatkestust. Kahtlustuste kohaselt põhjustas elektrikatkestuse kõrgepingeliini süütamine.
Tesla on maailma üks tuntumaid elektriautosid, Eestis on isegi Tesla fänniklubi.
Foto: Andres Haabu

Saksa meedia kirjutab, et tundmatud isikud süütasid täna hommikul muuhulgas ka Tesla tehast elektriga varustava kõrgepingeliini ühe masti, kuhjates selle ümber põlevmaterjali ja autokumme. Leegid ja kuumus kahjustasid masti nii, et elektriühendus katkes. Elektrita jäi ligi 60 tuhat inimest, muuhulgas ka osa Berliinist, samuti Tesla tehas, kus tootmine katkes ning mille töötajad saadeti koju.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077