Autor: Tööstusuudised.ee • 2. veebruar 2024

Utilitase rohelise elektri toodang kasvas aastaga 11% võrra

Taastuvenergia tootja Utilitas tootis 2023. aastal 2,4 TWh energiat, millest 69% taastuvatest allikatest. Rohelise elektri toodang kasvas aastaga 11% võrra, kusjuures tuuleelektri toodang suurenes grupi ettevõtetes 2,5 korda ulatudes 203 000 MWh-ni.
Energiakontserni Utilitase juht Priit Koit.
Foto: Andras Kralla

Utilitase grupi ettevõtetes on kokku 122 MW tuuleparke, mis kas juba töötavad või saavutavad täisvõimsuse tänavu aasta alguses. Mullu sügisel alustas tööd Eesti seni suurima toodanguga moodne Saarde tuulepark ja valmimas on kahe tuulikuga tuulepark Aseris.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077