Autor: Tööstusuudised.ee • 16. november 2023

Uuring: eestlased tahavad rohkem omamaist taastuvenergiat

Üle poole Eesti elanikest pooldab kohapealset taastuvenergia tootmist, kõige vähem aga elektri sisseostmist, selgub Kantar Emori läbiviidud ja Utilitas Windi tellitud uuringust.
Tuuleparke võiks meres rohkemgi olla, arvab enamik Eesti elanikest.
Foto: Liis Treimann

Uuring näitab, et 73% Eesti inimestest pooldab tuuleparkide laiendamist merel ja 65% maismaal. Suur toetus on ka puiduhakke ja -jääkide ning säästlikult majandatud biomassi suuremal kasutuselevõtul (81%) ning päikesepaneelide rajamisel elamute katustele (88%). Samas põldudele rajatavate päikeseparkide laiendamise poolt on 61% vastanutest. Kõige vähem pooldatakse aga Eesti energiasõltuvuse suurendamist – pooled elanikest on vastu senisest suuremale elektri sisseostmisele teistest riikidest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077