Autor: Tööstusuudised.ee • 16. jaanuar 2024

Ülikoolid hakkavad Virumaal edendama robotite kasutamist tööstuses

Tallinna Ülikooli digitehnoloogiate instituudi inimese ja arvuti interaktsioonirühm ja Tallinna Tehnikaülikool panid Virumaa kolledžis aluse inimese ja arvuti interaktsioonilaborile, mis hakkab teenima kohalikku tööstust ning aitab inimese ja arvuti interaktsiooni teemadega lähemalt tuttavaks saada.
Tallinna Ülikooli digitehnoloogiate instituudi inimese ja arvuti interaktsioonirühma labor.
Foto: TLÜ

Lisaks labori loomisele ja käivitamisele on projektil veel üks oluline eesmärk. Üha kasvava tehnoloogia kasutamisega seisavad moodsad tööstused praegusel ajal silmitsi probleemiga, kuidas leida parimaid võimalusi inimeste ja roboti vahelise suhtluse korraldamiseks tööjuures, võimaldades robotitel AI-d ja inimvõimekust kombineerides optimaalseid lahendusi realiseerida. Projekti eesmärk on panustada ettevõtete tootmisprotsesside automatiseerimisse, keskendudes inimeste ja robotite koostöö sotsiaalsetele ja psühholoogilistele aspektidele, et tagada tööstuses hõivatud inimeste turvatunne ja rahulolu. Uurimissuundade hulka kuuluvad eksperimentaalse robootikalabori loomine, robotiseeritud töökohtade loomine, inimese-roboti suhtluse mudeldamine ja mõjufaktorite ning riskide hindamine ja analüüs.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077