Autor: Tööstusuudised.ee • 19. detsember 2023

EL pikendab terase- ja alumiiniumivaidlusega seotud USA toodete suhtes tollimaksude peatamist

Euroopa Liit teatas, et pikendab terase- ja alumiiniumivaidluse kontekstis USA toodetele kehtestatud tasakaalustavate tollimaksude peatamist kuni 31. märtsini 2025. EL kehtestas tollimaksud vastusena president Trumpi ajal kehtestatud terase- ja alumiiniumitariifidele.
Sulanud alumiinium valukoja põrandal.
Foto: Arno Mikkor

Pikendamine on Ameerika Ühendriikidega saavutatud kokkuleppe tulemus. EL pikendab tasakaalustavate tariifide peatamist vastutasuks selle eest, et USA pikendab oma tariifide peatamist varasemate kaubandusmahtude suhtes, mis kajastuvad 2022. aasta jaanuaris kehtestatud tariifikvootide süsteemis. Lisaks nõustus USA tegema ELi eksportijatele täiendavad erandid tariifidest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077