Autor: Enn Tosso • 31. oktoober 2023

Saksamaa sisemajanduse kogutoodang langes kolmandas kvartalis

Saksamaa sisemajanduse kogutoodang kolmandas kvartalis kahanes, kui võrrelda seda nii mulluse aasta sama ajaga kui ka eelmise kvartaliga, mis suurendab ohtu, et Euroopa suurim majandus suundubki langusesse.
Kuna Saksamaal hoitakse ka uute autode ostmise arvelt kokku, on ka Volkswagen sunnitud kulusid koomale tõmabama.
Foto: Reuters/Scanpix

Äripäev kirjutab, et sisemajanduse koguprodukt langes Saksamaal eelmise kolme kuuga võrreldes 0,1%, mis on küll vähem kui majandusteadlaste oodatud 0,2% langus, teatas statistikaamet esmaspäeval, viidates majapidamiste kulutuste vähenemisele. Võrreldes 2022. aasta kolmanda kvartaliga langes Saksamaa SKP 0,8 protsenti, vahendab Bloomberg.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077