Autor: Tööstusuudised.ee • 17. oktoober 2023

Ettevõtja: rumalad otsused raskendavad majandusolukorda veelgi

Riigikogus toimunud oluliselt tähtsa riikliku küsimuse „Olukord Eesti majanduses“ arutelul rõhutas Eesti Kaubandus-Tööstuskoda, et tänane olukord on ettevõtjate jaoks keerulisem, kui eelnevate kriiside ajal, sest paljud tegurid on meie käeulatusest väljas.
Mait Palts ütles parlamendis, et majanduse peamised probleemid on küll meie käeulatusest väljas, kuid see ei tähenda, et peaksime rumalate otsustega olukorda veelgi halvendama.
Foto: Andres Haabu

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Mait Palts sõnas riigikogule esinedes, et majanduse probleemid on täna tingitud peamiselt välistest mõjutajatest nagu järsult kasvanud intressimäärad, energiakandjate kõrged hinnad, aga ka Ukrainas toimuv sõda. „Kuid see ei tähenda, et me peaksime rumalate otsustega olukorda ise kunstlikult veelgi raskendama,“ ütles Palts ning tõi välja, et valitsusel puudub täna arusaadav ja muutunud olusid arvestav majandusarengu strateegia, mis koos maksutõusudega suurendab oluliselt ebakindlust ühiskonnas tervikuna ja halvendab otseselt majandus- ja ettevõtluskeskkonda ning konkurentsivõimet.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077