Autor: Toomas Kelt • 25. september 2023

Kemi biorafineerimistehas tarbib aastas pea kaheksa miljonit kuupmeetrit puitu

Eelmisel nädalal Soomes Kemis tööd alustanud Metsä Groupi pea kaks miljardit eurot maksma läinud biorafineerimistehas tarbib aastas 7,6 miljonit kuupmeetrit puitu ja loob piirkonda juurde ligi 1500 uut töökohta, neist 250 otseselt tehases.
Kemi birafineerimistehas.
Foto: Kimmo Syvari/Metsä Group

Kemi biorafineerimistehase ühe aastaga tarbitav puidukogus on võrreldav peaaegu Eesti aastase raiemahuga (keskmiselt 11 miljonit tihumeetrit). Igapäevase puidukoguse – 22 tuhat kuupmeetrit – toovad tehasesse iga päev kohale 350 veoautot või rongivagunit. Toorainest 70% on okaspuit ja 30% kasepuitu.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077