Autor: Toomas Kelt • 22. november 2022

Põhjamaad loodavad puidutööstuse kasvule

Kuigi Põhjamaade puidutööstused tunnevad energiahindade tõusu, toorainekriisi ja toodangu nõudluse languse mõju, ennustatakse sektorile siiski kasvu.
Saeveskite suurimad probleemid on saematerjali nõudluse langus ning kõrged tooraine- ja energiakulud.
Foto: Unsplash

Soome metsaliidu korraldatud konverentsil tõdeti, et kahtlemata mõjutas sõda Ukrainas puidusektori käekäiku, kuid mitte valitsevaid megatrende, kirjutab Forest.fi. Nii jätkub loobumine fossiilsetest toorainetest ja suures plaanis kasvab nõudlus metsatööstuse toodete järele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077