Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 29. august 2023

E-Piima uues tehases valmis esimene juustupartii. "Oleme läbi teinud pika teekonna"

Pärast aastatepikkust kavandamist, projekteerimist, ehitus- ja installatsioonitöid jõudis E-Piima uus Paide juustutööstus olulise verstapostini - äsja sai toodetud päris esimene oma juust.
Vasakult: juustuoperaator Marjan Tamm, ehituse projektijuht Erki Laimets, E-Piima juhatuse esimees Jaanus Murakas ja Paide tehase direktor Randel Veerits
Foto: E-Piim Tootmine AS

“Oleme läbi teinud pika teekonna ja terve E-Piima pere tunneb täna suurt rõõmu Paide juustutööstuses valminud esimese juustu üle," sõnas E-Piim Tootmine ASi juhatuse esimees Jaanus Murakas teemaveebile Põllumajandus.ee. "Projekti vältel oleme kokku puutunud küll keerulisemate ja helgemate aegadega, aga üldjoontes on teekond kulgenud suuremate viperusteta."

E-Piim Tootmine ASi Paide kaasaegne ja minimaalse keskkonnamõjuga juustutööstus pakub edaspidi tööd orienteeruvalt sajale inimesele ja ning toodab täisvõimsusel 100 tonni juustu ning 70 tonni vadakupulbrit päevas. Tehas saavutab täisvõimsuse 2024. aasta esimeses pooles.

Tule E-Piima uut tehast vaatama!

Ringsõit-seminar "Energiasäästlikud lahendused 2023" viib osalejad tutvuma E-Piima uue tehase ja energialahendustega. Tutvu täispika programmiga SIIN.

E-Piim Paide tehase direktor Randel Veerits on rahul, et tehas on hästi käivitunud ja seda tänu tublile personalile. „Teeb rõõmu, et oleme meeskonda võimekad inimesed Paide kandist leidnud. Hetkel on meil värvatud pool vajaminevast meeskonnast, teise poole värbame saabuval sügisel ja talvel. Palju tööd on tehases veel ees. Samm sammult hakkame võimsust kasvatama töötades esialgu ühes vahetuses ja jõudes järgmisel aastal nelja vahetusse töötades iga päev 24 tundi,” ütles Veerits.

Korralik käibe- ja kasumikasv

Uue tehasega saavutatakse Eesti toorpiima ekspordi sõltumatus, mis loob hea eelduse piimakarjakasvatamise hoogustamiseks ja edasiseks arenguks Eestis.

2022 majandusaasta oli AS E-Piim Tootmisele edukas. Piimatöötleja teenis 2022. aastal 77,75 miljoni eurose käibe juures 4,12 miljonit eurot tegevuskasumit. Mullusega võrreldes ettevõtte müügitulu kasvas 42,8%. Aasta varem, 2021. aastal, oli ettevõtte müügitulu 54,45 miljonit ja tegevuskasum 1,52 miljonit eurot.

TASUB TEADA

E-Piim on olnud üks Eesti suuremaid juustu- ja võitootjaid, mis kuulub Eesti ja Läti piimafarmeritele. E-Piim on suurim Eesti juustu eksportija, olles juba kümneid aastaid teinud tihedat koostööd paljude Euroopa Liidu maadega ning ekspordib regulaarselt tooteid ka Aasia turgudele. Lähitulevikus on veelgi oodata ekspordi sihtriikide arvu tõusu tänu E-Piima strateegilistele aktsionäridele Royal A-ware ja Interfood B.V, kes on piimatoodete tootmisel ja eksportimisel globaalselt tunnustatud tegijad.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077