Autor: Harro Puusild • 29. august 2023

ABB tehasejuht avastas suurema tööstuse huvi külastuse käigus: olin kindel, et tootmine on minu jaoks huvitav

Kooliajal tööstuse soojusautomaatikat õppinud ABB tehasejuht Indrek Saarma sai õppetöö käigus Iru elektrijaama külastades aru, et tööstus ja tootmine on tema jaoks huvitav valdkond. Saarma usub, et praegugi tuleks õpilastele pakkuda rohkem võimalusi tehaseid külastada.
Noored võiksid riske hajutada ja kaaluda enne ülikooli minekut ka kindla eriala omandamist, soovitab Indrek Saarma.
Foto: Harro Puusild

Tehnikaerialade ja tööstuse populariseerimisel on oluline roll ka tehasekülastustel, sest see annab nooremale põlvkonnale hea ülevaate karjäärivõimalustest pärast kooli, usub värskelt ABB mootorite ja generaatorite tehase juhina alustanud Indrek Saarma. „Minu viis tööstuse lainele kunagi polütehnikumi ajal tehtud väljasõit Iru elektrijaama,“ avas Saarma tööstusesse sattumise lugu värskes Äripäeva raadio saates „Tööstusuudised eetris“.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077