Autor: Tööstusuudised.ee • 3. juuli 2023

Ka Eesti tööstusel tuleb hakata kasutama energiatõhusamaid elektrimootoreid

1. juulist jõustus Euroopa Liidu uued elektrimootorite energiatõhususe nõuded, mis kohustavad mitmel juhul kasutama ainult kõrgeima energiatõhususega mootoreid. Uued nõuded tulenevad energiamõjuga toodete ökodisaini direktiivist ja muutustega soovitakse kaasa aidata ELi kliimaeesmärkide saavutamisele.
Eaton Eesti esindaja Ragnar Roos.
Foto: Erakogu

„Elektriajamid moodustavad umbes 70% tööstuste elektritarbimisest. Kõrgema energiatõhususega mootorid vähendavad tööstuse elektrikulusid ja süsinikujalajälge. Veelgi energiatõhusamatele elektrimootoritele üleminek peaks vähendama Euroopa aastast elektritarbimist 10 teravatt-tunni võrra ja kasvuhoonegaaside emissiooni kolme miljoni CO2 ekvivalendi võrra,“ ütles elektriinsener ja elektriseadmete tootja Eaton Eesti esindaja Ragnar Roos.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077