Autor: Tööstusuudised.ee • 2. juuni 2023

TalTechi tudengid testivad 5G võrku

Tallinna Tehnikaülikoolis käivitatakse sel aastal mitmed 5G akadeemilised testvõrgud, mis pakuvad esmakordselt võimaluse arendada ja katsetada uusi asjade interneti lahendusi nii teadus- kui õppetöös. Võrreldes kommertsvõrguga on testvõrkudes arendatud rohkem uusi võimalusi, nendes saab teha katsetusi ning uurimistööd nii võrkude, teenuste platvormide kui lõppkasutaja tasandil.
Priit Roosipuu, Margus Rohtla ja projektimeeskond, 5G-Routes projekti testid Riias.
Foto: TalTech

TalTechi Thomas Johann Seebecki elektroonikainstituudi õppejõu ja sidelahenduste eksperdi Margus Rohtla sõnul saavad sel sügisel uuele võrgutehnoloogiate ja -teenuste magistrikavale õppima tulijad õppetöös kasutada erinevaid platvorme. “Lisaks TalTechi Ericssoni akadeemilisele 5G võrgule on tulemas näiteks Open5GCore, millel on juba olemas ka 6G tuumvõrgu tugi ja tarkvaraplatvorm OpenAirInterface raadiovõrkude arendamiseks. Tudengid saavad õpingute jooksul valida vajalikud tükid võrguplatvormidest ja võrguteenustest ning panna need kokku nii, et tulemus looks lõppkasutajale väärtust,” rääkis Rohtla.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077