Autor: Harro Puusild • 30. mai 2023

Tööstusettevõte jäi inseneride puuduse tõttu lepingust ilma. Vare: insenerideta on tööstuse tulevik tume

Metallitööstus Lapi MT jäi möödunud aastal ilma heast lepingust Rootsi partneriga, sest ei suutnud Eestist töö jaoks vajalikku inseneri leida. See näitab, et inseneride olukord on tööjõuturul väga halb, sõnab ettevõtte omanik Andrus Vare.
Lapi MT ja Saunumi omanik Andrus Vare.
Foto: Andras Kralla

Otsisime mullu ligi pool aastat inseneri ja mitte ühtegi sooviavaldust ei tulnud, insenere lihtsalt ei ole, vastas Andrus Vare Tööstusuudiste palvele kommenteerida inseneride olukorda Eestis. „Selle taha jäi meil üks hea leping Rootsi ettevõttega. See näitab tegelikult, et olukord on väga halb, eriti ääremaadel,“ märkis Vare.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077