Autor: Toomas Kelt • 12. aprill 2023

Eesti Pank: läinud aastal kadus kõige enam töökohti töötlevas tööstuses

Eesti Panga värskest tööturu ülevaatest selgub, et kuigi majanduslanguse mõjud on jõudnud ka tööjõuturule, püsib üldine tööhõive siiski kõrge. Majandusharudest on enam kannatada saanud töötlev tööstus.
Kõige enam on tööhõive vähenenud puidusektoris.
Foto: Toomas Kelt

Eesti Panga hinnangul aitas töökohti säästa see, et üldiselt said ettevõtted tootmiskulu suurenemise edasi kanda oma toodangu hinda ja säilitada kasumlikkuse. Nii oli võimalik vältida tööjõukulude kärpimist ja seeläbi ka suuremaid koondamisi.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077