Sealiha hind on hetkel tavapärasest tasemest vähemalt 40% kõrgem ja kevadkuud toovad sellele lisa.

- Nõo Lihatööstuse tegevjuht Ragnar Loova näeb murega, et lihatootmine langeb kogu Euroopas.
- Foto: Toomas Kelt
„Meie lihaturgu mõjutavad otseselt kolm suuremat faktorit: kõrgete sisendhindade trend on jätkuv, samuti on kohati endiselt raskendatud eri sisendite kättesaadavus, tootmismahud on vähenenud nii Euroopas kui ka Ameerikas ning Hiina nõudlus on veidi rahunenud, kuid see ei tähenda meile ikkagi midagi liiga positiivset,“ kirjeldas Nõo Lihatööstuse tegevjuht Ragnar Loova.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Kodumaine tarbija on muutunud hinnatundlikuks, nendib Nõo Lihatööstuse nõukogu esimees Simmo Kruustük vastuses Tööstusuudiste arvamusliidrite küsitlusele. Lähitulevikuks ennustab Kruustük lihatööstuste jätkuvat konsolideerumist, mis algas juba eelmisel aastal.
Kodumaiste toiduainetootjate suurim mure on praegu kiirelt tõusvad toorainehinnad. Näiteks liha hind on aastaga peaaegu kahekordistunud.
Nõo Lihatööstus käivitas uue tootmisliini, et hakata tootma toorsuitsupeekonit.
Eesti ettevõtjad otsivad kasvu välisturgudelt, ent samal ajal näitab Euroopas ettevõtete pankrotistatistika kasvutrendi. Ekspordiriskid ei ole enam nišiteema – see on kasvu takistav reaalsus, millega peab arvestama iga juht, kelle kliendid ja kasvuambitsioonid asuvad piiri taga.