Autor: Tööstusuudised.ee • 13. märts 2023

Galerii | Aasta tehase žürii väisas Incapi tehast ja langetas otsuse Kuressaare kolledzis

Aasta tehase väljakuulutamiseni on jäänud loetud päevad, kuid alles eelmisel nädalal viibis konkursi žürii Saaremaal, sest enne otsuse tegemist oli jäänud veel viimane külaskäik Incap Estonia Kuressaare tehasesse. Seejärel suundus žürii Taltechi Kuressaare kolledžisse otsust langetama.
Vasakult: Incapi tehnoloogiajuht Taavi Haandi, žürii liige Ats Alupere, Incapi protsessijuht Aadi Rahula, žürii liige Aleksandr Miina, Incapi äriarenduse juht Tiit Priske, Tööstusuudisedee juht Harro Puusild ja žürii liige Marko Saviauk. Taavi Haandi käes oleva telefoni vahendusel osales kohtumisel ka Incapi Kuressaare tehase juht Margus Jakobson.
Foto: Tööstusuudised.ee

Neljapäeva, 9. märtsi visiit Saaremaale algas varahommikul Tallinna Lennujaamas. Umbes 9.30 maandus lennuk Kuressaare lennujaamas, kust suunduti otse Incap Estonia tehasesse, kus tutvuti tehase tööga ja uuriti, millised lahendused tehases efektiivsuse tagavad.

Olgu meenutuseks öeldud, et aasta tehase valib ankeetide ja külastuste põhjal välja professionaalne žürii, kelle hulka kuuluvad Lean Digitali partner Aleksandr Miina, Saksa Automaatika juht Ats Alupere, Tallinna Tehnikaülikooli mehaanika ja tööstustehnika instituudi professor Tauno Otto ning Leanesti juht Marko Saviauk.

Pärast tehasega tutvumist suundus žürii otsust langetama Taltechi Kuressaare kolledži meretehnoloogia kompetentsikeskusesse, kus tutvuti ka keskuse tööga ja külastati näiteks teadustööks kasutatavat katsebasseini. Kuressaare kolledžis võtsid žürii vastu Kuressaare kolledži direktor Merit Kindsigo, Taltechi meretehnoloogia kompetentsikeskuse juht Villu Vatsfeld ning turunduse ja kommunikatsiooni peaspetsialist Evelin Mesila.

Kolledžis toimus ka žürii viimane koosolek, et langetada otsus, kes on Aasta tehas 2023 nii suur- kui väike ja keskmise suurusega ettevõtete kategoorias. Mõlema kategooria võitjad ning Tööstusuudiste ja Äripäeva lugejate lemmik kuulutatakse välja 16. märtsi suursündmuse Tark tööstus 2023 õhtusel galal.

Aasta tehas 2023 tiitlile kandideerivad pakenditööstus Estiko-Plastar, masina- ja metallitööstus HANZA Mechanics Tartu, haagisetootja Respo Haagised, ventilatsioonilahendusi arendav ETS NORD, metallitööstus Saku Metall Allhanke Tehas, pakendilahendui pakkuv Nefab Packaging ning elektrigeneraatoreid ja -mootoreid pakkuv ElectroAir.

Vaate galeriid 9. märtsi külastusest Saaremaale:

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077