Autor: Harro Puusild • 27. veebruar 2023

GALERII | Aasta tehas 2023 žürii käis kandidaattehaseid üle vaatamas

Tööstusuudised.ee korraldatud konkursi Aasta tehas 2023 žürii külastas 16.-17. veebruaril kandidaattehaseid Tartu- ja Harjumaal.
Esimene tehas, mida žürii külastas, oli mullu uue tehase avanud ja erinevaid seadmeid tootev HANZA Mechanics Tartu. Vasakult: Carina Narusk (HANZA Mechanics), Tauno Otto (Taltech), Harro Puusild (Tööstusuudised), Marko Saviauk (Leanest) ja Aleksandr Miina (Lean).
Foto: Tööstusuudised.ee

Aasta tehase konkurss on täies hoos. Konkursile laekus tänavu kokku 8 kandidaattehast Tartumaalt, Harjumaalt ja Saaremaalt. Kandideerimiseks tuli täita pikk ankeet ja teises etapis olla valmis ka žürii külaskäiguks. Ankeetide esitamise tähtaeg oli 5. veebruar.

16. veebruaril viibiski žürii Tartumaal. Tartumaalt kandideerivad aasta tehase tiitlile pakenditööstus Estiko-Plastar, masina- ja metallitööstus HANZA Mechanics Tartu ja haagisetootja Respo Haagised.

17. veebruar oli Harjumaa päev. Harjumaalt on võistlustules ventilatsioonilahendusi arendav ETS NORD, metallitööstus Saku Metall Allhanke Tehas, pakendilahendui pakkuv Nefab Packaging ning elektrigeneraatoreid ja -mootoreid pakkuv ElectroAir.

9. märtsil ootab žüriid ees aga visiit Saaremaale, et üle vaadata ka 8. kandidaat ehk elektroonikatööstus Incap Estonia.

Aasta tehase valib ankeetide ja külastuste põhjal välja professionaalne žürii, kelle hulka kuuluvad Lean Digitali partner Aleksandr Miina, Saksa Automaatika juht Ats Alupere, Tallinna Tehnikaülikooli mehaanika ja tööstustehnika instituudi professor Tauno Otto ning Leanesti juht Marko Saviauk.

Aasta tehas 2023 selgub 16. märtsil tööstussektori suursündmusel Tark tööstus 2023.

Aasta tehase konkurss toimub teist korda. Aasta tehas 2022 tiitliga pärjati mullu märtsis Ensto Building Systems.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077