Autor: Eliisa Matsalu • 1. märts 2023

Minister Järvan läheb helendavate infotahvlitega tööstust päästma

Ettevõtlusminister Kristjan Järvan ulatas keset energiakriisi tööstusettevõtetele abikäe: riigi raha eest saavad firmad paigaldada tootmishoone ette infotahvli, mis nende äri tutvustab. „See on kohatu ja solvav,“ ütleb Ragn-Sellsi juht ja tööandjate keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Ettevõtlusministri Kristjan Järvani sõnul on infotahvlite meede tuhat korda odavam kui meetmed, mida ettevõtjad energiakriisis tahtsid. Odav on meede küll, kuid tööandjad kahtlevad selle tarbekuses.
Foto: Andras Kralla

Minister Kristjan Järvani sõnul ei ole talle ükski ettevõte öelnud, et sellist meedet vaja oleks. „See on minu enda idee,“ ütles ta.

Järvan selgitas, et pilootprogrammi eesmärk on muuta Eesti tööstus nähtavamaks. Täpsemalt on infotahvlid mõeldud just selleks, et inimesed tänavalt saaksid teada, millega mõni tööstusettevõte tegeleb. „Lapsepõlves ka läks mu koolitee mööda ühest tehasest. Kümme aastat käisin mööda ega teadnud, mida seal tehakse. Lõpuks sain teada, et mingi keemiatööstus oli. Väga ähmane,“ tõi Järvan näite.

Kui oleks tehase ees olnud infotahvel, oleks asi selgem olnud.

Pilootprogrammiga taheti jagada infotahvleid kümnele firmale. Pooleteise kuu jooksul on endale infotahvleid küsinud kolm ettevõtet.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077