Autor: Toomas Kelt • 15. veebruar 2023

Ümarpalgi hinda suruvad alla valmistoodangu vähenev nõudlus ja tootmiskulude kasv

Eelmise aasta puiduturgu iseloomustab hinnatõusu muutus languseks. Neljandas kvartalis langeid peaaegu kõigi ümarpuidu sortimentide hinnad.
Küttepuidu hinnatõus muutis kasumlikuks ka harvendusraiete käigus varutud puidu.
Foto: Toomas Kelt

KIKi metsaosakonna (endise Erametsakeskuse) neljanda kvartali puiduhinna ülevaatest selgub, et kõige enam odavnesid männipalgid, kuusepalkide hinnalangus oli tagasihoidlikum. Lehtpuudest kallinesid kase jämesortimendid, odavnesid aga haava- ja lepapalk. Kuni paarkümmend protsenti odavnes ka paberipuit, kuid siiski tuleb rõhutada, et üldine hinnatase on puiduturu ajaloo kõrgeim.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077