Autor: Toomas Kelt • 6. jaanuar 2023

Alanud aasta ennustab puiduhindade langust

Prognoosid selle kohta, mis hakkab alanud aastal toimuma puiduturul, on üldiselt pessimistlikud. Positiivse poole pealt võib esile tuua aga seda, et ülisuured hinnakõikumised peaksid olema jäänud minevikku.
Energiapuidu hinnatõus on olnud nii suur, et kuuldavasti on see kompenseerinud isegi palgihindade langust.
Foto: Toomas Kelt

Puiduturust rääkides tuleb metsasektorit vaadata vähemalt kahe eraldi segmendina – puidu varumine ja puidu töötlemine. Lõppenud aasta oli nende jaoks vägagi erinev – puidu varujad suurt langust veel ei tundud, puidu töötlejad, eriti saeveskid, elasid aga pidevas lõpptoodangu nõudluse vähenemise tingimustes.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077