Autor: Toomas Kelt • 26. jaanuar 2023

Ümarpuidu hinnad langevad, kuid mitte palju

Ümarpalgi hinnad on võrreldes eelmise aasta kevadega oluliselt langenud, kuid ületavad jätkuvalt 2020. aasta hindu. Suurt hinnalangust lähiajaks ei ennustata.
Palgi hinnad on jätkuvalt üsna head, eriti kvaliteediklassi ülemises otsas.
Foto: Toomas Kelt

Eesti turul on ümarpalkide hinnad tulnud vaikselt kuid kindlalt allapoole alates novembrikuust. Kõige kõrgemal olid hinnad kevadel, kui maikuus ulatus Erametsakeskuse hinnastatistika järgi kuusepalgi keskmine hind 148 euroni tihumeetri eest, mis on Eesti okaspuidu rekord. Selle hinna ületasid aga sügisel RMK kase vineeripaku ja kasepalgi hinnad, mis tõusid isegi üle 200 euro tihumeetri kohta. RMK hinnastatistika järgi oli nende sortimentide hind ka detsembris üle 200 euro tihumeeter, jaanuarikuu hindu pole veel avaldatud. Nende sortimentide hind püsib kõrge ka erametsa hinnastatistika alusel, olles jaanuarikuus kase vineeripakul 187 ja kasepalgil 141 eurot tihumeeter.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077