Autor: Tööstusuudised.ee • 3. november 2022

Kõrged energiahinnad vähendasid HKScani kasumlikkust

Rakvere Lihakombinaadi ja Talleggi omanik, börsiettevõte HKScan teatas kontserni müügitulu kasvu, samas ärikasum vähenes. Inflatsiooni tõttu suurenenud kulud on kandunud edasi müügihindadesse, käive kasvas kõigil HKScani müügiturgudel.
Talleggi tootmiskompleks Tabasalus.
Foto: HKScan

Täna avaldatud käesoleva aasta kolme kvartali majandustulemused näitavad kontserni müügitulu kasvu 10,6 protsenti 1464 miljoni euroni. Võrreldav ärikasum aga langes 3,2 miljonit eurot. Ettevõtte hinnangul ei kompenseerinud toodete müügihinna tõus ja tegevuse efektiivistamine aasta alguse suurt kuluinflatsiooni. Kolmandas kvartalis mõjutasid tulemusi energia- ja logistikakulude järsk tõus.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077