Autor: Toomas Kelt • 5. oktoober 2022

Riiga planeeritakse maailma esimest ligniinipõhise puiduliimi tehast

Läti vineeritootja Latvjas Finieris planeerib Riiga rajada maailma esimest looduslikul puidukomponendil ligniinil põhineva tööstusliku vaigu tehast. Toodetav looduslik vaik võiks asendada olulise osa seni vineeritööstuses kasutatud fenoolil ja formaldehüüdil põhinevat liimi.
Projektis osaleb üheksa partnerit, teiste seas eestlaste Fibenol.
Foto: Viobond.eu

Latvijas Finieris juhatuse liige Māris Būmanis ütles Läti majanduslehele Dienas Bizness, et pragu käivad tehase projekteerimistööd, ehitus võiks alata kõige varem tulev aasta lõpus, kuid tõenäolisemalt 2024. aastal. Toodangut võiks tehas anda 2025. aasta lõpus, kuid see sõltub ka vajalike seadmete ja komponentide tarnetest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077