Autor: Tööstusuudised.ee • 9. juuni 2022

UPM võtab kasutusele ligniinipõhise vineeriliimi

Maikuust alates on Soome metsanduskontserni UPM kuusevineeris kasutusel ligniinipõhine liimimistehnoloogia. WISA BioBond on UPM Plywoodi patenteeritud liimimistehnoloogia, mille käigus asendatakse vähemalt pool fossiilpõhisest fenoolist liimis puidu enda loodusliku sideaine ligniiniga.
UPMi kuusevineeri kasutatakse peamiselt ehituses.
Foto: Upm.com

UPMi teatel aitab vineeritootja muuta sellega ka ehitust jätkusuutlikumaks. „WISA vineer on materjal, millel on suurepärased omadused. See on valmistatud taastuvast toorainest ja toimib kogu oma eluea jooksul süsiniku salvestajana. WISA BioBondiga arendame oma vineeritooteid ja viime nende keskkonnasäästlikkust veel edasi,“ ütles UPM Plywoodi strateegia ja äriarenduse asepresident Susanne Rinne pressiteate vahendusel.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077