Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 5. märts 2020

UPM-Kymmene vineeritehase juht: sektor saab pakkuda reaalseid lahendusi

Debatt metsanduse teemal on ühiskonnas aktiivne ja pakub jätkuvalt laialdast kõneainet. Uurisime milline on UPM-Kymmene Otepää vineeritehase juhi Silver Rõõmussaare nägemus sektoris, ja ka laiemalt metsanduses, toimuvast?
UPM-Kymmene Otepää vineeritehase juht Silver Rõõmussaar.
Foto: Anna Volmer

UPM-Kymmene Otepää puidutööstus saab peagi tähistada oma 20. juubelit. Ettevõtte edu taga on mõistlik majandamine ja samm-sammult tehtud laiendused tootmismahtude kasvuks. Nii suudetakse praegu toota juba 90 000 m3 kasevineeri aastas, millest peamiselt ehitatakse vedelgaasi tanklerite, veokite ja teiste tarbesõidukite puitosi. Vineertooteid müüakse kaubamärgi WISA all ja eksporti läheb 95 protsenti toodangust, kusjuures peamine eksportturg on Euroopa, aga nende tooteid leiab ka näiteks Lõuna-Koreast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077