Autor: Toomas Kelt • 20. september 2022

Ando Jukk: valitsejatel tuleb peeglisse vaadata

Erinevad hinnatõusud, mitmesugused piirangud ja üldine majanduslangus on need tegurid, mis mõjutavad praegu Eesti puidutööstuse käekäiku kõige enam. Samuti ei taha valitsussektor tähele panna, et Eesti tööstuse investeerimiskliima on naaberriikidest halvem. Nende mõju sektorile avab vineeritootja Estonian Plywood nõukogu liige ja kogenud tööstusjuht Ando Jukk.
Ando Jukk on vineeritootja Estonian Plywood nõukogu liige.
Foto: Erik Prozes

Jukk on seisukohal, et aeg on praegu keeruline kahtlemata energia ja tooraine poolelt. „Kui vineeri osas enam-vähem oskad arvata mida turult võiks oodata, siis ülejäänud komponendid on kõik poliitilised nii kohalikul kui rahvusvahelisel tasandil. Seekord tuleb valitsejatel tugevalt peeglisse vaadata ning hinnata kuidas olukord ettevõtlusele kõige valutumalt lahendada. Aega raisata enam ei ole, et süüdistada üht või teist eelmist või eelnevaid valitsuste koosseise tegemata jätmistes või valedes otsustes. Hetkel tundub, et Euroopas on väga palju riike meist aktiivsemad oma majanduse ja elanike toetamisel. Kui me maha jääme, siis oleme maas nii ekspordis kui kohapeal hakkamasaamises. Energiaturg ei allu ju tavapärasele turumajandusele, sest poliitilised häiringud on selles majandusharus pidevalt komponentidena sees. Olgu siis CO2 kvootide, taastuvenergiatasude, aktsiiside jmt näol,“ leiab Jukk.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077