Autor: Toomas Kelt • 4. august 2022

Uued raamatuvormid traditsioonilist paberväljaannet ei ohusta

Soome metsanduskontserni Stora Enso korraldatud uuring näitas, et inimesed eelistavad endiselt paberile trükitud raamatuid. Eelkõige paelub raamatusõpru võimalus raamat füüsiliselt kätte võtta ja seda tunnet nautida.
Stora Enso uuring näitas, et paberraamatud on oluliselt populaarsemad kui audio- ja e-raamatud.
Foto: Pixabay

Muuhulgas ka paberitootja Stora Enso tellitud uuring viidi läbi märtsikuus Suurbritannia, Prantsusmaa ja Saksamaa raamatuhuviliste seas. 2400 inimesega uuring näitas, et paberile trükitud raamatuid eelistab 65%, e-raamatuid 21% ja audioraamatuid 14% vastanutest. Süsinikneutraalsete raamatute eest ollakse valmis ka rohkem maksma.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077