Autor: Katre Savi • 3. juuni 2020

Paus annab trükitööstuses tunda: tootmismahud on langenud pea kõigis segmentides

Sarnaselt teiste sektoritega tunneb koroonakriisi mõju ka trükitööstus. Seisak ühiskonna- ja majanduselus on langetanud tootmismahte pea kõigis segmentides.
Koroonakriis on AS Pajo klientide käitumist tugevalt mõjutanud ja mitmed töös olevad tellimused lükati edasi suveperioodi või tühistati.
Foto: Andres Haabu

Viiruspuhangust põhjustatud kriisi näol on tegemist globaalse kriisiga, kus probleemiks on saanud põimunud tarneahelad ning riikide soov esmalt kaitsta koduturgu. Eesti trükitööstus ekspordib rohkem, kui koduturule toodab. Samuti on trükitööstus otseselt mõjutatud teistest majandusharudest, seetõttu on trükitööstuse jaoks ülioluline jälgida eksportturgude käitumist ja majanduses toimuvaid muutusi ning reageerida vastavalt.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077