Autor: Toomas Kelt • 3. august 2022

Venemaa puittoodete eksporti ootab ees suur langus

Aasta esimesel poolel kasvu näidanud Venemaa saematerjali eksport langeb teisel poolaastal tõenäoliselt suurelt. Vene majandusleht Kommersant ennustab pelletite, saematerjali ja vineeri ekspordi langust üle kümne protsendi.
Tootmismahtude langus puidutööstustes toob ilmselt kaasa ka puiduvarumise vähenemise Venemaal.
Foto: Pixabay

Aasta esimesel poolel ehk siis perioodil jaanuar-juuni kasvas Vene saematerjali eksport 3,4% 13,4 miljoni kuupmeetrini. Vene riigiametite teatel kasvas nõudlus Venemaale „sõbralikes“ riikides 8%, mis andiski võimaluse ekspordimahtusid kasvatada.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077