Autor: Toomas Kelt • 1. august 2022

Venemaa puidutööstuste tootmismahud vähenevad

Alates juunist on Venemaa puidutööstuse peamiste toodete tootmismahud langenud. Vineeri tootmismahud langevad juba neljandat kuud ning eelmise aasta juuniga võrreldes langes tootmismaht 26,1%.
Veel aasta tagasi oli puidu ja puittoodete eksport Venemaa jaoks oluline majandustegevus. Pildil Vene puidulaev Läänemerel.
Foto: Unsplash

Vene puidutööstusi jälgiv agentuur WhatWood tõi välja, et esimesel poolaastal vähenes Venemaal nii saematerjali, vineeri kui ka küttegraanulite tootmine. Kogu poolaasta lõikes on langustrend väike või olematu, nii vähenes saematerjali tootmine võrreldes aastataguse perioodiga 1,9% 14,7 miljoni kuupmeetrini, pelletitootmine aga isegi kasvas 2,7% 1,1 miljoni tonnini. Siiski näitas vineeri tootmine langust koguni 16% 1,9 miljoni kuupmeetrini. Samas juunis olid tootmismahud võrreldes eelmise aasta juuniga juba hoopis teised – saematerjali tootmine langes 9,4%, pelletite tootmismahud 15,8% ja vineeri tootmine isegi 26,1%.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077