Autor: Toomas Kelt • 10. juuni 2022

Kuu aja pärast lõpeb Venemaa puidueksport Euroopasse

Euroopa Liidu viienda sanktsioonidepaketiga keelustati ka Venemaa puidu import Euroopa Liidu maadesse. Kuni 10. juulini on lubatud veel enne 9. aprilli sõlmitud lepingute täitmine.
Puittoodete importijad peavad olema hoolsad, et näiteks Hiinast ostetud kaup ei oleks tehtud Vene puidust.
Foto: Pixabay

Euroopa Liit oli viimase ajani üks peamisi Venemaa ja ka Valgevene puidu ja puittoodete importija. Ainuüksi saematerjali osteti Venemaalt üle 30 miljoni tihumeetri aastas, mis moodustas ligi kolmandiku Euroopa kogutarbimisest. Juulikuus see olukord muutub.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077