Autor: Metsamajandusuudised.ee • 19. mai 2022

Sanktsioonid ei ole meie kaubavahetust Venemaaga oluliselt mõjutanud

Statistikaameti andmetel vähenes 2022. aasta esimeses kvartalis mullu sama perioodiga võrreldes import Valgevenest ja eksport Venemaale, kuid suurenes nii import Venemaalt, eksport Valgevenesse kui ühtlasi kogu kaubavahetus Ukrainaga.
Foto: Pixabay

Statistikaameti analüütik Jane Leppmets selgitab, et aastate jooksul on kaubavahetust Ukraina, Valgevene ja Venemaaga mõjutanud erinevad maailmasündmused. Mõjuteguriteks on muuhulgas olnud näiteks Pronksiöö sündmused (2007), majanduskriis (2008-2010), Lukašenka režiimiga seoses sanktsioonide kehtestamine Valgevenele (2012), Krimmi annekteerimine Venemaa poolt ja sellega seonduvalt kehtestatud sanktsioonid (2014) ning käesoleval aastal alanud Ukraina sõda. Lisaks võib välja tuua Gruusia sõja (2008), mis võis samuti kaubavahetust mõjutada, kuigi tol korral Venemaale otseseid sanktsioone ei kehtestatud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077