Autor: Metsamajandusuudised.ee • 1. juuni 2022

Riigikogu infotunnis arutati raiemahtude teemat

Riigikogu infotunnis vastas peaminister Kaja Kallas saadikute küsimustele muuhulgas keskkonnaministri RMK raiemahtu puudutava otsuse kohta.
RMK raietööd Järvamaal.
Foto: Andras Kralla

Peaminister Kaja Kallas ütles vastates Riigikogu liikmete küsimustele metsanduse kohta, et keskkonnaministri Erki Savisaare otsus suurendada Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) raiemahtusid ei sobi valitsuskoalitsioonis kokku lepitud metsanduse suuremasse pilti. „Puhtjuriidiliselt on see keskkonnaministri otsus, see ei vaja valitsuse otsust. Aga sellised suure mõjuga otsused, eriti arvestades seda, et see läheb koalitsioonilepingust eemale, peaks olema läbi arutatud ka koalitsioonis, aga miks mitte laiemalt ka Riigikogus,“ selgitas Kallas. „Meie seisukoht on olnud see, et raiesurve Eesti metsadele peab vähenema ja alustada tuleb just RMKst,“ sõnas ta.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077