Autor: Eliisa Matsalu • 16. mai 2022

Euroopa Liit annab juhiseid, kuidas osta Venemaa gaasi ilma sanktsioone rikkumata

Euroopa Liit kavatseb oma gaasiimportijatele pakkuda lahendust, kuidas vältida Venemaalt kütuse ostmisel sanktsioonide rikkumist ja samal ajal tõhusalt rahuldada president Vladimir Putini nõuet maksta gaasi eest rublades.
Euroopa üks suurim gaasiühenduse sõlmpunkt Austrias. Siia saabub rohkelt Venemaalt imporditud gaasi.
Foto: AFP/Scanpix

Bloomberg kirjutab, et uues gaasimaksete juhendis kavatseb Euroopa Komisjon öelda, et ettevõtted peaksid selgelt väljendama, et nad loevad oma kohustused täidetuks, kui nad on maksnud gaasi eest eurodes või dollarites. See oleks ka vastavuses kehtivate lepingutega. Euroopa Liidu täitevorgan ütles valitsustele, et juhised ei takista ettevõtetel Gazprombankis kontot avamast ja võimaldavad neil osta gaasi vastavalt Euroopa Liidu sanktsioonidele pärast Venemaa sissetungi Ukrainasse.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077