Autorid: Eliisa Matsalu, Laura Saks • 17. märts 2022

Ettevõtjaid purevad ränk hinnatõus ja defitsiit

Ukraina sõja mõjud on käes ja tekitavad pea kõikide sektorite ettevõtjatele ohtralt muresid. Ümber tuleb mõelda, kust saada toorainet ja materjali, kuidas tulla toime meeletu hinnatõusuga ja kuidas teha muutusi, kui miskit pole võimalik prognoosida.
Praegu peaks käima ehitustööd Ruth Oltjeri ettevõtte Chemi-Pharmi tootmise laiendamiseks, kuid ehitustegevus jäi paariks kuuks ootele, kuna ehitussektor on materjalide kättesaadavuse ja hindade mõttes tugeva surve all.
Foto: Eero Vabamägi / Postimees / Scanpix

Ehitusfirmade, arendajate, põllumeeste ja ka tööstusettevõtete ühine mure on tooraine või materjal. Tarneahelad katkesid ju nii Venemaa, Valgevene kui ka Ukrainaga. Nüüd tuleb kiiresti välja mõelda, kust saada puitu, terast või bituumenit. Samal ajal on hind kerkinud mägedesse.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077